Миколаїв Інформ

Пробаційний нагляд та рейтинг в’язниць: події в міністерстві юстиції

Пробаційний нагляд та рейтинг в’язниць: події в міністерстві юстиції
191646 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підрахунками серпня 2020 року в Комітеті Ради Європи з боротьби з тортурами повідомили про значне скорочення в’язнів у виправних колоніях та СІЗО України.

Різниця відчутна: у 2017 році зафіксували близько 57 тисяч ув’язнених в періоди відвідування установ. За три роки це показник сягнув 51 тисячу.

Міністр Юстиції Денис Малюська заявив, що разом з канадськими партнерами створять рейтинг усіх виправних установ та приміщень, що значно покращить управління таких закладів.

Рейтинг складатиметься з оцінки та аналітики в’язниць. Усі фінанси, кількість працівників, режим безпечного перебування, соціальні та виховні роботи, санітарні умови, здоров’я ув’язнених та інші 350 критерій, за якими будуть виконувати та налаштовувати даний рейтинг.

Повний аналіз окремої в’язниці допоможе швидко реагувати на ситуації та прийматиме безпосередньо рішення на місці події, а не за загальними критеріями з охопленням інших установ.

Міністерство юстиції також запровадять новий вид покарання – замість звичайної камери в’язниці засуджений потрапляє під пробне відсиджування строку під відповідними органами контролю. Такий вид називається «пробаційним».

Тобто винуватець обов’язково повен виконати завдання : офіційне працевлаштування, проходження лікувальної терапії та навчальних курсів. Таким чином, робота в’язниць стабілізується та стане безпечнішою, адже немає сенсу за дрібні злочини відправляти людину за ґрати.

Також декілька місяців тому Міністерство в СІЗО зробили платні камери та послугу «подарунковий сертифікат» - гроші надходитимуть до бюджету офіційним шляхом.

Продаж непотрібних в’язниць для держави також значно скоротить  додаткові бюджети на облаштування приміщень.

Програмне забезпечення зі штучним інтелектом, який аналізуватиме злочинців з передбаченням майбутніх правопорушень також вже створено та починає поширювати.

 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео