Миколаїв Інформ

Проект про зняття вікової обмеженості для роботи на державній службі

Проект про зняття вікової обмеженості для роботи на державній службі
192255 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Верховна Рада України затвердила законопроєкт №4096 «про вікові обмеження для працездатності на державних службах», який дозволить громадянам працювати на даній посаді до 70 років.

Причиною такого законопроєкту став в першу чергу захист суспільства та самої держави, адже постійно людина пенсійного віку, в якої закінчився строк служби потрібна суспільству для подальшого ефективного керування справами.

300 депутатів з 423 проголосували «за» та підтримала проєкт.

Закон також передбачає повторне взяття на роботу державного службовця, який досяг пенсійного віку (65 років). Лише на один рік посадовець може продовжити свій стаж роботи.

Під час голосування позитивний голос також віддала народний депутат «Батьківщини» Олена Шкрум. Продовження строку перебування на службі торкнувся і місцевого самоуправління.

Відбір державного службовця під час коронавірусу не відбуватиметься.

Основною метою законопроєкту є ефективна робота суспільства та регулювання підходу до вікових обмежень щодо перебування на державній посаді.

Голова комітету з питань соціальної політики та депутат «Слуги народу» Галина Третьякова заявила, що наразі в 60 років людина обов’язково йде на пенсію, якщо не має важливої роботи. 60-70 років це пенсійний вік, який затверджений по всьому світу, тому одразу відправляти людей на «відпочинок» не має такої нагальної потреби.

Людина має добровільно йти на пенсію та захищається Міжнародною організацією праці, що повинно виконуватися без обмежень та труднощів.

Верховна Рада України встановила, що похилий вік в державі починається з 60 років. Це громадяни країни, іноземці та апатриди (особа без громадянства). Довгожителями вважають людей, яким виповнилось більше ніж 90 років.

За новими законопроєктами слідкуйте на сайті, бережіть себе та будьте здорові!!!

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео