Миколаїв Інформ

Миколаївщина: адвокат допоміг стягнути борг за оренду земельної ділянки

Миколаївщина: адвокат допоміг стягнути борг за оренду земельної ділянки
178824 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Здав в оренду земельну ділянку розраховуючи на постійний дохід, але натрапив на недобросовісного орендаря - за три роки дії договору оплати так і не побачив», - з такою історією до Миколаївського місцевого центру з надання БВПД звернувся мешканець області. Для захисту прав громадянина призначили адвоката системи БПД Віталія Павловського.
Вивчивши матеріали справи адвокат з’ясував, що договір оренди земельної ділянки був укладений ще у 2017 році, втім від дня укладання орендар не сплачував плату, передбачену цим договором. Клієнт намагався вирішити це питання у добровільному порядку, звернувшись до орендаря рекомендованим листом, однак це не вплинуло на розв’язання проблеми. Отже було вирішено відстоювати права клієнта у судовому порядку. Адвокат Віталій Павловський підготував до суду позовну заяву про стягнення орендної плати та розірвання договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, в якій зазначив про порушення договору орендарем. Зокрема, пунктом 11, укладеного договору, передбачено, що орендна плата вноситься у грошовій формі один раз на рік до 20 числа останнього місяця року. А в пункті 37 договору визначено, що його дія припиняється шляхом його розірвання, зокрема, за рішенням суду на вимогу однієї зі сторін унаслідок невиконання другою стороною обов`язків, передбачених договором.
Вивчивши обставини справи судом було прийнято рішення позов задовольнити та стягнути з орендаря заборгованість з орендної плати за договором оренди земельної ділянки за 2017-2019 роки в сумі 3900 грн, а також стягнути з відповідача на користь позивача судовий збір в розмірі 840,80 грн.

З повним тексто рішенням суду можна ознайомитись за посиланням
https://reyestr.court.gov.ua/Review/93490307


Нагадуємо, що отримати необхідну інформацію з актуальних правових питань, в тому числі із земельного права, можна скориставшись довідково-інформаційною платформою «WikiLegalAid».
Залишаємо тут декілька посилань на консультації, що стануть в нагоді власникам земельних ділянок
Договір оренди землі http://bit.ly/39m0c6h
Орендна плата за користування земельною ділянкою http://bit.ly/3sg6DQW
Дострокове розірвання договору оренди землі http://bit.ly/2XtlGZt

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео