Миколаїв Інформ

Які ще санкції можуть застосовуватись до горе-батьків, які мають заборгованість по аліментах?

Які ще санкції можуть застосовуватись до горе-батьків, які мають заборгованість по аліментах?
11566 ПЕРЕГЛЯДІВ

Не виконуєш обов’язки – не маєш субсидії!

Сплата аліментів за рішенням суду є одним із способів виконання обов’язку утримувати дитину тим з батьків, хто проживає окремо від дитини.


Тож чи знали Ви, що за несплату аліментів боржника може бути позбавлено права на отримання субсидії?

Так, відповідно до п.7 ч.14 постанови Кабінету Міністрів №848 житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які, за даними Єдиного реєстру боржників, мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.

Які ще санкції можуть застосовуватись до горе-батьків, які мають заборгованість по аліментах?

До злісних неплатників, у яких наявна заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці, державним виконавцем в обов’язковому порядку виносяться постанови:
- про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїду за межі України;
- про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами;
- про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання;
- про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською та пневматичною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії.

Якщо ж у людини немає коштів для погашення боргу, то для цього випадку передбачений такий вид адміністративної відповідальності, як суспільно-корисні роботи. Оплата за них і піде для дитини. А в разі, якщо боржник не з’являтиметься на роботи, до нього можуть застосувати і адміністративний арешт (максимум до 10 діб ).

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео