Миколаїв Інформ

Президент України прямує до окопів, коли Росія масово впроваджує свої війська

Президент України прямує до окопів, коли Росія масово впроваджує свої війська
68018 ПЕРЕГЛЯДІВ

На передових лініях на сході України глибоко до щиколоток у густому чорному мулі президент України Володимир Зеленський крадеться зі своїми військами в єдиному корпусі через бойові траншеї та тунелі, що утворюють напружені лінії фронту на сході його країни.
Це схоже на початок 20 століття, ніж сучасний конфлікт, коли втомлені, нервові солдати стискають рушниці навколо нього, коли вони досягають відкритого ґрунту, скануючи територію на предмет пересування.
Вони знають, що снайпери, яких, напевно, навчали росіяни, кажуть, що українські чиновники шукають шанс на стрільбу. Більш як 20 їх товаришів вже цього року були розстріляні.
Тут моторошно тихо, випадково тріск пострілу вдалині руйнує тишу, тримаючи всіх на межі.
Район поблизу Маріуполя є ризикованим місцем для відвідування президентом країни, але це не заважає Зеленському, який надав безпрецедентний доступ до своєї поїздки на передову, де він наполягає на передових позиціях.
"Якщо я відвідаю військову базу, хлопці на самому фронті почують про це і подумають, що я про них забув", - сказав Зеленський в ексклюзивних коментарях протягом двох днів. "Вони повинні знати, що мають політичну підтримку".
Зеленський, закріплений у камуфльованій плащовій куртці та шоломі, повинен промчатися через відкритий ґрунт зі своїм президентським забезпеченням, щоб дійти до прикриття траншеї.
Коли російські війська нагромаджувались на своєму боці кордону з Україною, США та їх союзники по НАТО заявили про політичну та військову підтримку України. Зеленський закликав їх посилити свою підтримку.
Протягом багатьох років жорстокий конфлікт на сході України між урядовими силами та підтримуваними Росією сепаратистами перебуває у напруженому протистоянні. Великий бій, який з 2014 року коштував тисяч життів, поступився місцем безвихідному тупикові. Після анексії Криму Росією у 2014 році в сусідньому регіоні Донбасу — іншому переважно російськомовному регіоні України — повстанці, що вимагають незалежності від Києва, — почалися бої.
Але на тлі що росте (зростає) напруженості у Сполучених Штатах та їхніх західних союзниках, російські війська знову були помічені в русі через кордон, що викликало занепокоєння, що війна може відновитись.
З'явилося відео з мобільних телефонів про російські броньовані колони, які їхали до українського кордону. Бачили, як танки та артилерійські гармати перевозились залізничним транспортом. Також повідомлялося про накопичення в Криму.
У Москві Кремль заявляє, що переміщення військ відбувається всередині Росії, що є частиною запланованих військових навчань і не становить загрози.
Але на передовій український президент заявив, що вторгнення Росії є цілком реальною можливістю для його країни.
"Звичайно. Ми знаємо це, з 2014 року ми знаємо, що це може бути кожен день", - сказав він.
"Вони готові, але ми готові та тому, що знаходимося на своїй землі та на своїй території", - сказав він.
Генерал-лейтенант Руслан Хомчак, головнокомандувач українськими збройними силами, заявив, що, за оцінками, 50 000 російських військових зараз зібралися через російський кордон і в Криму. Крім того, в районах України, які утримуються повстанцями, є щонайменше 35 000 підтримуваних Росією сепаратистів, сказав він.
Ще до цього нинішнього тривожного нарощування кількості військовослужбовців під командуванням Москви на порозі України, Зеленський закликав США продавати їй зброю, таку як протитанкові ракети Javelin. Зараз ця зброя доставлена, у телефонній розмові з тодішнім президентом Дональдом Трампом.
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у неділю, що є "реальні занепокоєння" з приводу дії Росії. У ефірі NBC "Meet the Press" Блінкен сказав: "Питання в тому, чи буде Росія продовжувати діяти агресивно і необдумано? " Якщо це станеться, президент [США] був чітко визначений, будуть витрати, будуть наслідки ".
Повідомляємо у п'ятницю, США розглядають можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих кількох тижнів у знак підтримки України.
З повітря, над каламутними траншеями, здавалося б, нескінченна рівнинність східної України вирізняється пошарпаними містечками та що взявся іржею промисловими тулубами заводів радянських часів, що зробили цей зруйнований війною економічний кістяк України.
Військові вертольоти, оглушаючи старі МІ-8, вперше розроблені ще за радянських часів, пофарбовані в неприродно яскравий бойовий камуфляж, літають швидко і низько над сільською місцевістю, щоб уникнути земного вогню. Кожні кілька хвилин вони кидаються вгору до стрибкоподібних дерев або ліній електропередач, а потім швидко знову занурюються назад, у межах футів від ґрунту.
На борту застарілого президентського чоппера, який зберігає певний рівень зношеного комфорту, Зеленський кричить над шумом двигуна про те, що США є "добрим другом" України, але президент Байден "повинен зробити більше", щоб стримати Росію допомогти довести цей конфлікт до кінця.
Більше зброї, більше грошей на боротьбу і, що найважливіше, більше підтримки для вступу до НАТО, західного військового альянсу, де відбувається напад на одного члена Це всі повинні відповісти, пояснив він.
"Якщо вони [США] бачать Україну в НАТО, вони повинні сказати це прямо і зробити це. Не слова", - сказав Зеленський.
Але шанси на це невеликі, на тлі побоювань, що наближення України до членства в НАТО спровокує Москву, можливо, спричинить ширший конфлікт.
На передовій Зеленський провів хвилиною мовчання загиблих.
З НАТО чи без нього, це реальність його країни. Україна воює.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео