Миколаїв Інформ

Інформаційне агентство : Через що кременчуківцю відмовили у прийнятті на роботу?

Інформаційне агентство : Через що кременчуківцю  відмовили у прийнятті на роботу?
10469 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працевлаштуватися, перебуваючи у Єдиному реєстрі боржників (https://erb.minjust.gov.ua/), не вдасться – переконався один із мешканців Кременчука та погасив 150-тисячну аліментну заборгованість перед своєю родиною. Подібні переконання рано чи пізно з’являються у багатьох неплатників аліментів, адже попри свою зухвалість та принциповість, їм все ж таки набридає «ярмо» обмежень.

Державні виконавці застосовують правові санкції, котрі не в кращу сторону змінюють життя кожного боржника по аліментах. Завдяки наявній електронній базі не лише фінансові установи, а й майбутні роботодавці також мають право перевірити свого потенційного працівника. У разі виявлення кандидата на посаду в даному реєстрі, рішення про працевлаштування може бути прийнято не на його користь. Адже разом з перебуванням у списках боржників, особа обмежується й у деяких права, через що вона не зможе виконувати професійні обов’язки, наприклад:

– у справах виїхати за кордон;
– керувати транспортними засобами;
– користуватися зброєю.

Отже, щоб відновити трудову діяльність, кременчуківцю довелося позбутися всіх застосованих фахівцями юстиції Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) примусових заходів. Відтак, окрім самої суми боргу, яка склала майже 100 тисяч гривень, батько сплатив дитині ще й штраф за несвоєчасне перерахування аліментів – 50 тисяч гривень, а державі – 10 тисяч гривень виконавчого збору. Тільки після повного розрахунку з дитиною, чоловік мав змогу працевлаштуватися.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео