Миколаїв Інформ

Участь Володимира Зеленського в заходах із нагоди Дня працівника оборонно-промислового комплексу

306757 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Сьогодні в нас визначний день. День, коли ми згадуємо історичну подію та коли вшановуємо всіх, хто забезпечує саму можливість таких історичних подій для України.

13 квітня 2022 року українська ракета – це була ракета «Нептун» – допомогла навести лад в українській акваторії Чорного моря. Завдяки нашому «Нептуну» ворожий флагман відправився саме туди, де йому й місце, як і всім іншим російським військовим кораблям. Це було перше застосування нашої української протикорабельної ракети в таких бойових умовах – й одразу історичне.

Саме тому цей день, 13 квітня, відсьогодні буде щороку відзначатися як професійний день усіх працівників і працівниць оборонно-промислового комплексу України. Відповідний указ я підписав. І для мене честь зараз – вітати всіх, хто працює в українському ОПК… Усіх, хто модернізує, ремонтує, проектує та будує українську силу! 

Український оборонно-промисловий комплекс може стати – і стане! – однією з ключових галузей нашої економіки, як це й мало б бути від часу здобуття незалежності. 

Наша мета – щоб Україна завжди, за будь-яких обставин у світі була здатна оборонятися та могла експортувати безпеку тим у світі, хто поважає Україну й кого поважаємо ми. Це амбітна мета. Але ми вже довели за час цієї війни, що можемо досягнути будь-якої амбітної мети.

Тож цінувати людей, цінувати наших працівників і працівниць ОПК та суміжних галузей і компаній – значить, могти захистити свою державу та незалежність».

 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео