Миколаїв Інформ

Оперативники Тернополя затримали групу осіб, яка викрала авто, позбавила волі чоловіка та вимагала у нього 800 тисяч доларів

191122 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незаконне позбавлення волі, вимагання та незаконне заволодіння транспортним засобом - одразу три статті кримінального кодексу України інкримінують правоохоронці Тернополя кільком жителям обласного центру.
За словами заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Тернопільській області Віталія Гатанюка, впродовж ночі група невідомих осіб утримувала та катувала уродженця області.
Наразі чоловік мешкає в Києві. Займається бізнесом, пов'язаним з криптовалютою. До Тернополя разом з подругою він приїхав до родича на день народження.
На виїзді з Тернополя близько 19:00 група невідомих трьома авто заблокувала йому дорогу.
Зловмисники витягли чоловіка з салону та силою заштовхали в багажник іномарки, надягнувши на руки кайданки. Подругу посадили в інше авто і повезли в невідомому напрямку. Викрали зловмисники і транспортний засіб марки Toyota Camry.
Про злочин та своє місце перебування повідомив сам потерпілий уже над ранок після ночі катувань. Другий телефон викрадачі не знайшли під час обшуку.
На місце злочину виїжджали оперативники карного розшуку, слідчі та бійці спецпідрозділу КОРД. Проте зловмисники встигли втекти.
За гарячими слідами під процесуальним керівництвом Тернопільської місцевої прокуратури правоохоронцям вдалося затримати двох з семи підозрюваних - співорганізатора та виконавця. Їм обрали запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 630 та 500 тисяч гривень відповідно.
Ще одного викрадача спіймали через півтори доби після злочину.
Самостійно прийшов та здався до поліції і організатор. Щодо нього в суді знаходиться кримінальне провадження за збут наркотиків у складі організованої злочинної групи.
Місце перебування ще трьох підозрюваних встановлюється. Наразі відомо, що один з групи уже встиг перетнути кордон.
За словами потерпілого, невідомі катували його і погрожували вбивством, якщо він не заплатить їм 800 тисяч доларів.
Місце перебування його дружини , каже Віталій Гатанюк, правоохоронці встановили також. Жінку викрадачі утримували в одному з готелей Тернополя. До неї фізичну силу не застосовували.
Викрадене авто працівники поліції знайшли за кілька кілометрів від місця злочину.
Усім зловмисникам уже оголосили підозру згідно згідно трьох статей Кримінального кодексу України - 146 - Незаконне позбавлення волі або викрадення людини за попередньою змовою групою осіб, 189 - Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб та 289 - Незаконне заволодіння транспортним засобом організованою групою або поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого. Триває слідство.

КОМЕНТАР

потерпілий

ВІТАЛІЙ ГАТАНЮК – заступник начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Тернопільській області

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео