Миколаїв Інформ

Прислужує окупантам заради владних повноважень – до 8 років ув’язнення заочно засуджено «чиновника» з Маріуполя

Прислужує окупантам заради владних повноважень – до 8 років ув’язнення заочно засуджено «чиновника» з Маріуполя
309465 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури Жовтневим районним судом м. Дніпропетровська ухвалено вирок громадянину України за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Його заочно засуджено до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Прокурори у суді довели, що в травні 2022 року, перебуваючи в окупованому росіянами м. Маріуполі, колишній бухгалтер одного з університетів добровільно став «заступником голови адміністрації Жовтневого району».
 
 
Прагнучи влади та реалізації власних амбіцій, чоловік взяв у свої руки координацію роботи підприємств, які забезпечують електро-, тепло-, газо- і водопостачання до «адміністрацій». Крім того, «чиновник» налагодив взаємодію з окремими медіа, аби ефективно поширювати серед населення проросійські наративи. Він бере активну участь у зйомках пропагандистських сюжетів, задля створення ілюзії про безпечне та процвітаюче життя в окупації.
 
Нині чоловік перебуває у розшуку та продовжує свою незаконну діяльність на тимчасово окупованій території. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Додатково: колаборанту також повідомлено підозру за ч. 3 ст. 111-1 КК України. З грудня 2022 року він обіймає посаду першого проректора у фейковому «Маріупольському державному університеті ім. Куїнджі». Керуючись «стандартами вищої професійної освіти» та нікчемними нормативно-правовими актами «республіки», чоловік організовує навчально-методичну роботу, приймає іспити, а за відсутності ректора виконує його обов’язки.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео